Malin Ledin

Bentō 弁当, べんとう, Världens coolaste mat

Publicerad 2009-06-30 16:51:04 i Vardag,

Bentō (弁当, べんとう), eller Obento, är Japanska för matlåda. En traditionell bento består av ris, fisk eller kött och en eller flera små grönsaksrätter som tilltugg. Maträtten serveras i allt ifrån massproducerade engångsförpackningar till vackra handgjorda trälådor. Trots att bento finns tillgängligt i närbutiker över hela Japan anses det fortfarande vara en viktig kunskap för en husfru att kunna tillreda en aptitretande bento. Jag tycker iallafall att det är väldigt coolt, men det ser jättesvårt ut!!



Sardin Bento



En ps konsoll Bento



Bento Mario

 Bilder från Google Fakta från Wikipedia



Hemma-dag, inget stranden idag!

Publicerad 2009-06-30 14:17:58 i Vardag,

Hejsan! Idag blev de hemma-dag ingen va hemma... Ville så gjärna gå till stranden och bli lite brun. Imorron kanske jag åker till stan o shoppar. Har hittat massa fina saker på Gina, och så måste jag köpa en ny väska till skolan, och ett par skor. Om jag inte åker in imorron så måste jag ringa ngn kompis för att jag kan ju inte sitta hemma hela somma´rn. Jag sitter som beroende av Palms skriva. 5/5 poäng!!! Puss puss!! <33


Hallojs! 29/6 2009

Publicerad 2009-06-29 22:15:11 i Vardag,

Hej alla sötisar! Idag så har jag inte kunnat skriva för att min data typ segar! Men iallafall så har jag varit med Elin. Vi bakade smulpaj med typ björnbär elr ngt. Det är jätte enkelt men jag lägger ut ett recept endå. Imorron går jag nog ner till stranden ett tag, och kanske ringer Jenni. Puss o Kram!

Smulpaj
Vegetariskt***
Recept från www.recept.se 

Smulpaj på trädgårdens bär och frukter

Typ: Bakverk / Desserter
Tillagningstid totalt: 1 time 15 min
Arbetstid: 15 min
Ingredienser: 4pers.
Dej:
1 1/2 dl vetemjöl 
100 g smör 
50 g strösocker 
 
Björnbär/Jordgubbar eller annan fyllning 
1 tsk strösocker 
Potatismjöl 

Tillagning:
-Smula mjöl och smör i en skål. Ta ner socker och blanda väl. Degen ska inte hänga ihop.

-Ställ ugnen på 175 °C. Smörja ett eldfast fat med smör.

-Lägg bären i fatet.

-Strö socker mellan bären
 
-Häll lite potatismjöl på bären (för att dom inte ska klibba ihop)

-Täck bären med degen - gräddas i ca. 45 min.


Om

Min profilbild

Malin Ledin

Till dig, som nyligen hittat hit så heter jag Malin, är 20 år och bor i Stockholm. I min blogg får du läsa om mig. Mina tankar, mina åsiker och mitt liv. Jag hoppas att du stannar. Kram

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela